Terug naar nieuws

Financiering van energie transitie projecten blijft uitdaging

PVI biedt informatie tijdens on-line Inspiratietour sessie

Elektriciteit Klimaat Besparing, Subsidie5 februari 2024Jacques van de Worp

Veel zakelijke energiegebruikers zetten stappen in de verduurzaming van hun productieprocessen. Naast technologische keuzes en -uitdagingen blijkt financiering een struikelblok. Een on-line PVI Inspiratietour biedt inzichten!

Vragen

Veel zakelijke energiegebruikers zetten stappen in de verduurzaming van hun productieprocessen, of het nu gaat om energiebesparing of de elektrificatie van de warmtevraag. Naast technologische keuzes en -uitdagingen blijkt een van de grootste uitdagingen te zijn om de financiering rond te krijgen. Met vragen als: ‘is er voldoende eigen vermogen’, ‘heb ik recht op subsidie, ‘wil ik vreemd vermogen aantrekken’? Maar ook: ‘wat is de terugverdientijd van de investering en hoe draagt deze bij aan de financiële doelen van mijn bedrijf’, en 'welke risico’s loop ik met de investeringen die ik doe: komen die investeringen niet te vroeg of juist te laat’? En: ‘waar kan de overheid helpen om de financiële balans in lijn te brengen met de duurzame maatschappelijke doelen’? ‘Wat zijn de mogelijkheden van off-balance financiering bijvoorbeeld via een  Energy Service Company (Esco)’?

Informatie

Het Platform Verduurzaming Industrie (PVI) neemt bedrijven op dinsdag 6 februari 2024 van 15.00-16.30 uur via drie ter zake kundige sprekers mee langs een aantal dilemma’s bij het verduurzamen van een bedrijf met een scala aan financiële oplossingen. Inschrijven kan nog via deze link.