Terug naar nieuws

Nederland en Duitsland hebben EU target gasopslag bereikt

Gassen Beleid en toezicht5 september 2022Jacques van de Worp

Nederland (79,2 procent) en Duitsland (85,5 procent) hebben één maand voor de afgesproken datum de Europese target voor het vullen van de gasbergingen (80 procent) bereikt. De ondergrondse gasberging Bergermeer zit met bijna 70 procent al boven het kabinetsdoel van 68 procent. Dat blijkt uit cijfers van Gas Infrastructure Europe van 3 september.

Onlangs werd bekend dat het Nederlandse kabinet heeft besloten om de ondergrondse gasbergingen (UGS) in Nederland tot ruim boven het Europese doel van 80 procent te vullen. De berging voor hoogcalorisch gas in Bergermeer wordt niet voor 68 procent maar zo maximaal mogelijk gevuld, naar verwachting tot 90 procent, in navolging van een motie van de Tweede Kamer.