Terug naar kennisbank

VEMW Whitepaper Europees en Nederlands elektriciteitsbeleid

Elektriciteit Beleid en toezicht1 januari 2022Matthieu van den Beld

Als zakelijke elektriciteitsgebruiker ben je afhankelijk van overheidsbeleid en toezicht op de elektriciteitssector. Beleid bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van de elektriciteitsvoorziening.

Als zakelijke elektriciteitsgebruiker ben je afhankelijk van overheidsbeleid en toezicht op de elektriciteitssector. Beleid bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van de elektriciteitsvoorziening, de keuzemogelijkheden voor jou als afnemer en de kosten voor elektriciteit en het transport van elektriciteit. Onafhankelijk en effectief toezicht is daarbij cruciaal vanwege de rol van de overheid als aandeelhouder van elektriciteitsnetten. Meer informatie kan gevonden worden in de bijlage.