feb 2020
vrijdag
07
Noord Nederland / NVDE, RVO en VEMW

Verduurzaming industrie

Wilt u weten welke rendabele oplossingen ondernemers inzetten om de CO2-uitstoot te verminderen? Waarom zij dat doen en met welk resultaat? Stap dan in onze touringcar en ga mee met de inspiratietour CO2-reductie industrie.

In het Klimaatakkoord is als doel gesteld om in 2030 49% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 1990. Dat stelt de industrie voor grote uitdagingen. Om u daarbij een steun in de rug te bieden, organiseren wij op 7 februari een inspiratietour door Noord-Nederland. Dat doen we samen met de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Voor wie?

De inspiratietour is bedoeld voor alle ondernemers die zich bezighouden met CO2-reductie in de industrie.

De praktijk centraal

Tijdens de inspiratietour staat de uitwisseling van kennis en praktijkervaringen centraal. U krijgt geen blauwdruk van hoe u CO2 kunt reduceren, maar wel een brede indruk van de mogelijkheden om uw energiegebruik te verduurzamen. Daarbij is er onder meer aandacht voor de afwegingen, de investerings- en exploitatiekosten en de gebruiksvriendelijkheid en inpasbaarheid van technieken binnen het bestaande proces.

Programma

  • U stapt op een centraal punt in Noord-Nederland in onze touringcar.
  • U brengt een bezoek aan 2 praktijkinstallaties. Welke dat zijn, wordt nog bekendgemaakt.
  • Onderweg krijgt u een presentatie van een case van een andere installatie.
  • Ook krijgt u informatie van RVO.nl over de mogelijkheden voor ondersteuning en subsidiëring.
  • De hele dag is er volop ruimte om ervaringen te delen met andere ondernemers.
  • Aan het eind van de dag brengt de touringcar u weer naar het startpunt.

Meld u aan

De deelname aan de inspiratietour is kosteloos. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan direct aan met het aanmeldformulier.