okt 2017
vrijdag
13
VEMW, Houttuinlaan 12 in Woerden / VEMW

Energielunch: De toekomst van energiehandel

Eind 2015 is een nieuw handelsplatform genaamd ETPA opgericht. Volgens oprichters Pol van der Linde en Sander Dijkman ontbrak het in Europa aan een makkelijk toegankelijk handelsplatform waar partijen in energie kunnen handelen. De drempels voor de bestaande platforms zijn hoog door constructies met clearingbanken en hoge jaarlijkse lidmaatschapfees. Eigenlijk zijn de huidige handelsplatformen alleen interessant voor handelaren in grote volumes.

ETPA heeft een platform gebouwd waar je vanaf een paar MW en lage maandelijkse kosten meteen aan de slag kunt met je flexibiliteit en onbalans. De afrekening gaat middels een zogenaamde powerwallet, door middel van direct debit. Hierdoor wordt het voor een grote groep bedrijven erg interessant om binnen de dag (intraday) of zelfs achteraf (ex-post) te handelen. Het platform zet een grote stap richting real time energy trading.

Tijdens de Energielunch op 13 oktober zal er een demo-opstelling staan van een handelsomgeving zodat eenieder in een veilige omgeving zelf kan ervaren hoe het handelsplatform werkt. Oprichter Pol van der Linde zal tekst en uitleg komen geven en aan de hand van een paar cases demonstreren wat actiever handelen in energie voor u kan betekenen. Wilt u weten wat de toekomst van energiehandel wordt, dan mag u deze bijeenkomst niet missen!

Meer informatie:

Programma
11:45 Ontvangst met lunch
12:00 Aanvang programma
15:00 Afsluiting

Deelnemen
Wilt u de Energielunch bijwonen, schrijft u zich dan snel in voor de bijeenkomst! Deelname aan de Energielunch is gratis en voorbehouden aan leden die zich vooraf  hebben ingeschreven. Wij stellen het op prijs indien u zich met niet meer dan twee personen per lidbedrijf aanmeldt.

Om aan te melden klikt u hier. Voor een PDF versie van deze uitnodiging, klik hier