Terug naar nieuws

Podcast 25 jaar energiemarkt

Elektriciteit Markt, Aansluiting30 mei 2024Hans Grünfeld

Wat heeft de liberalisering van de Nederlandse elektriciteitsmarkt 25 jaar geleden opgeleverd?

Hoe kunnen getrokken lessen gebruikt worden om de huidige uitdagingen het hoofd te bieden?

Op initiatief van APX-oprichter Bert den Ouden, in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam is een podcast verschenen naar aanleiding van 25 jaar elektriciteitsmarkt in Nederland. Met als belangrijkste onderwerp: welke lessen kunnen getrokken worden uit de ontwikkelingen in die 25 jaar, die toepasbaar zijn op het heden. Om de vele uitdagingen van vandaag (verduurzaming, netcongestie, investeringen en tarieven) en morgen het hoofd te kunnen bieden. In de podcast klik hier gaat Noud Köper een gesprek aan met Bert den Ouden, Paul van Son en met VEMW’s algemeen directeur Hans Grünfeld, over het belang van de energiemarkt voor de zakelijke energiegebruikers in Nederland.