Terug naar nieuws

Overzicht regelingen voor ondersteuning CO2- en energiebesparing 2024 gepubliceerd

Elektriciteit Gassen Klimaat Belastingen, Subsidie6 februari 2024Jacques van de Worp

Op het Platform Verduurzaming Industrie (PVI) is een overzicht opgenomen van allerlei financiële mogelijkheden voor ondernemers en bedrijven om processen en producten ook in 2024 energiezuiniger te maken. Naast bekende fiscale regelingen en subsidies, is er een aantal nieuwe. Van sommige subsidies zijn de aanvraagvoorwaarden veranderd.

Ook in 2024 zijn de fiscale regelingen EIA en MIA-Vamil en de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO-regeling) weer opengesteld. Hierbij horen nieuwe Erkende Maatregelenlijsten voor energie en milieu.

Ook de bekende subsidieregelingen zoals de DEI+ (demonstratie energie- en klimaatinnovatie), SDE++ (duurzame energieproductie en klimaattransitie), MOOI (missiegedreven onderzoek, ontwikkeling en innovatie), VEKI (versnelde klimaatinvesteringen) en OWE (opschaling volledig hernieuwbare waterstofproductie via elektrolyse) worden in 2024 weer opengesteld. Het overzicht van regelingen vindt u hier