Terug naar nieuws

KvK zoekt waterschapsbestuurders

Beleid en toezicht17 mei 2022Thessa de Ridder

In maart 2023 zijn er weer waterschapsverkiezingen. De waterschappen beheren onder meer waterkeringen, zuiveren afvalwater en zorgen voor schoon oppervlaktewater. Zij zorgen ervoor dat we in Nederland onze voeten drooghouden en dat we veilig achter de dijk kunnen wonen.

Een groot deel van het bestuur wordt via verkiezingen door de burgers gekozen. Bij wet is bepaald dat KVK de bestuurders benoemt die de belangen van het bedrijfsleven vertegenwoordigen in het waterschap. Benoeming gebeurt via een open kandidaatstelling. KVK nodigt kandidaten uit om hun interesse voor deze bestuursfunctie kenbaar te maken.

Vanwege de grote belangen van het werk van de waterschappen voor (waterafhankelijke) bedrijven, roept VEMW geïnteresseerde vertegenwoordigers van lidbedrijven op om zich de komende jaren hard te maken voor de belangen van bedrijven in de waterschapsbesturen.

Kandidaten
Kandidaten hebben bij voorkeur bestuurlijke of politieke ervaring, een goed netwerk en zijn teamspeler. Herken je jezelf? Stuur dan uiterlijk 1 juli 2022 je kandidaatstelling naar waterschap@kvk.nl

NB: je kunt je alleen kandidaat stellen voor het waterschap, waarin je woont.

Meer informatie en het kandidaatstellingsformulier vind je op www.kvk.nl/waterschap

Bron: VEMW, 17 mei 2022