Terug naar nieuws

VEMW en SKIW slaan handen in elkaar

13 januari 2022Thessa de Ridder

De Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (hierna: SKIW) en de Koninklijke Vereniging Energie, Milieu en Water (hierna: VEMW) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten en gaan vanaf 2022 intensief met elkaar samenwerken.

SKIW stimuleert de samenwerking en kennisuitwisseling op het gebied van industriële watertechnologie. VEMW is dé belangenbehartiger en hét kenniscentrum voor zakelijke gebruikers van energie en water. De twee partijen hebben afgesproken om samen aansprekende events te organiseren die interessant zijn voor diverse partijen, waaronder de industriële watergebruikers. Denk bijvoorbeeld aan het Nationale Watersymposium en praktijkdagen. Daarnaast brengt SKIW het secretariaat onder bij VEMW in Woerden.

Roy Tummers, directeur Water bij VEMW: “VEMW en SKIW hebben in het verleden al vaker samengewerkt. Wij zijn blij dat de samenwerking nu een structureel karakter krijgt. De achterbannen van onze organisaties overlappen aanzienlijk. Door de handen ineen te slaan, kunnen we onze leden nog beter van dienst zijn. Zo versterken we onze rol als kenniscentrum voor de zakelijke watergebruikers.” Johan van Mourik, voorzitter SKIW, is ook blij met de overeenkomst: “Wij werken samen met verschillende andere organisaties rondom kennisuitwisseling op het gebied van watertechnologie en dat blijven we doen. De samenwerking met VEMW wordt echter nog intensiever nu wij ons secretariaat daar onderbrengen.”

VEMW en SKIW, 13 januari 2022