Terug naar nieuws

Sterke daling handel met belangrijkste handelspartner Duitsland

Netto elektriciteitsimport uit Duitsland stilgevallen

Markt13 juli 2020Karin Burghouwt

De export van Duitsland daalde in mei met zo’n 30 procent tot 80,3 mrd euro en de invoer van producten met ongeveer 20 procent tot 73,2 mrd euro. Dat meldt het 'Duitse CBS', Destatis.

Handel met Nederland
De Duitse handel met Nederland is in de eerste maanden van 2020 een stuk lager dan in dezelfde periode van 2019 (11-13% daling). De netto elektriciteitsimport van Nederland vanuit Duitsland is zelfs volledig stilgevallen.


Tendens
Er is wel een sprake van een stijgende tendens: ten opzichte van april 2020 zijn de exportcijfers van Duitsland zo’n 9 procent hoger, en de invoer 3,5 procent hoger. Ondanks de verbeteringen verwacht de Europese Commissie alsnog een sterke krimp voor de Duitse economie van 6,3 procent voor 2020, en voor 2021 een groei van 5,3 procent.