Terug naar kennisbank

Presentatie VEMW Webinar Kernenergie

Elektriciteit Presentatie8 mei 2024Thessa de Ridder

Presentatie van Carlo Wolters, directeur van EPZ tijdens het VEMW-webinar Kernenergie: Ontwikkelingen in Nederland dat plaatsvond op woensdag 8 mei 2024.

Na een lange periode met weinig aandacht en gebrek aan draagvlak is het tij gekeerd. Kernenergie staat weer op de agenda in Nederland. Maar dit is niet zomaar. Nederland is volop aan het verduurzamen en deze ontwikkeling vraagt om een volledige herinrichting van het energiesysteem. Door ruimtelijke beperkingen in combinatie met de weersafhankelijkheid van duurzame elektriciteitsproductie met wind en zon bestaat er behoefte aan additionele CO2-vrije bronnen om ons toekomstige energiesysteem betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam te maken.

Carlo Wolters, directeur van EPZ heeft inzicht gegeven in de mogelijke bijdrage van kernenergie. Hij heeft gesproken over de huidige stand van zaken en de toekomstige ontwikkelingen.