Terug naar kennisbank

VEMW Overzicht Congestie-instrumenten, alternatieve transportrechten en aanvullende maatregelen

Elektriciteit NetwerkenHandleiding18 december 2023Matthieu van den Beld

Ziet u door de bomen het bos niet meer? VEMW helpt u met een overzicht van de diverse instrumenten die in werking zijn, die op u afkomen en waar u uit kunt kiezen.

VEMW-CM-InstrumentenHet is voor velen onduidelijk welke maatregelen getroffen worden voor congestiemanagement, welke opties bestaan voor alternatieve transportrechten en wat voor ideeën er zijn om het net vollediger te gebruiken. VEMW komt haar leden graag tegemoet en daarom bieden wij u het onderstaande overzicht aan van congestie-instrumenten, alternatieve transportrechten en aanvullende maatregelen. Dit document zal overeenkomstig toekomstige relevante ontwikkelingen aangepast worden. Voor verdere vragen kunt u terecht bij de contactpersoon die in het document genoemd wordt.