Terug naar kennisbank

Presentaties "Praktijkcases Behandeling Industrieel Afvalwater"

Afvalwater Wet- en regelgevingPresentatie1 november 2023Thessa de Ridder

Presentaties van Waterschap Rijn en IJssel, FrieslandCampina, GMB, Papierfabriek Doetinchem en Wageningen University & Research tijdens de Praktijkdag Behandeling Industrieel Afvalwater op donderdag 1 november 2023 in Zutphen.

Voor het zeer geslaagde 9e Symposium 'Praktijkcases Behandeling Industrieel Afvalwater' waren we te gast bij Waterschap Rijn en IJssel in Zutphen, op woensdag 1 november 2023.

Het symposium werd georganiseerd door SKIW en VEMW, en bood een interessant programma met veel aandacht voor actuele ontwikkelingen die van belang zijn voor de industriële afvalwaterzuivering. Natuurlijk was er ook tijd ingeruimd voor netwerken en uitwisseling met collega’s van andere bedrijven.

Bij Waterschap Rijn en IJssel werd in 2019 de eerste grondstoffenfabriek ter wereld geopend. De installatie bestaat uit een Nereda® waterzuivering en een Kaumera® extractie-installatie, waar het restwater van de zuivel­fabrieken van Royal Friesland Campina in Borculo en Lochem wordt voorgezuiverd. Kaumera is een biopolymeer met bijzondere eigenschappen, waardoor de stof een duurzaam alternatief kan zijn voor chemische grondstoffen.

We sloten het inhoudelijke gedeelte van de dag af met een bedrijfsbezoek aan de RWZI en de Grondstoffenfabriek, en natuurlijk een Netwerkborrel.

Download hieronder de presentaties.