Terug naar kennisbank

Maatwerkaanpak energie-intensieve industrie

Klimaat Kamerbrief25 oktober 2023Jacques van de Worp

Kamerbrieven van EZK rond de voortgang van de verduurzaming van de industrie.

Het kabinet wil met onder meer een maatwerkaanpak de (basis)industrie stimuleren en ondersteunen om zijn verduurzamingsopgave in Nederland te realiseren. Om zo in Nederland de noodzakelijke producten te maken die we nu en in de toekomst elke dag gebruiken, en belangrijke kennis te ontwikkelen over het ontwikkelen en toepassen van sleuteltechnologieën. Technologieën die een bijdrage leveren aan de energie- en grondstoftransitie én aan een strategisch autonome positie van de maakindustrie in Nederland en Europa. Het ministerie geeft de stand van zaken met betrekking tot de afspraken met een aantal Nederlandse bedrijven.