Terug naar kennisbank

Presentaties VEMW webinar Flexibel elektrische energie afnemen en invoeden

Elektriciteit Presentatie7 maart 2023Thessa de Ridder

Presentaties van VEMW, Nyrstar en Edmij tijdens het VEMW-webinar Flexibel elektrische energie afnemen en invoeden dat plaatsvond op dinsdag 7 maart 2023.

Voor alle spelers zijn er verschillende (nieuwe) regels om zowel op de energiemarkt als in de transport- en distributienetten maximaal flexibel te kunnen inspelen. In dit webinar is dieper in gegaan op congestiediensten van een CSP-er, de systeembalansinstrumenten aFRR en mFRR, de relatie met de inkoopcontracten en heeft Nyrstar ervaringen met de inzet van al deze instrumenten gepresenteerd. Kortom, er zijn eel manieren om flexibel vermogen in te zetten. Tevens is er een presentatie gegeven over de mogelijkheden en bijkomende verplichtingen om flexibel vermogen te gelde te maken en om je te helpen een geïnformeerde afweging te maken.