Terug naar kennisbank

Rapport Expertteam Energiesysteem 2050 "Outlook Energiesysteem 2050"

Klimaat Besparing, EmissieRapport22 november 2022Jacques van de Worp

Tussenrapportage met eerste conclusies en aanbevelingen na een half jaar onderzoek Expertteam Energiesysteem 2050.

2050 is begonnenMinister Jetten (Klimaat en Energie) heeft een Expertteam Energiesysteem 2050 ingesteld. Met als opdracht te schetsen hoe het klimaatneutrale energiesysteem van Nederland er in 2050 uit moet zien. De minister zal deze schets gebruiken om te komen tot een Nationaal Plan Energiesysteem 2050. Hoe komen we tot een klimaatneutraal energiesysteem? Welke keuzes moeten we maken? Welke knelpunten gaan we tegenkomen? Over al deze - en andere - vragen houdt het expertteam je de komende tijd via deze website op de hoogte.

Het Expertteam Energiesysteem 2050 heeft de minister bijgaande tussenrapportage aangeboden. Een tussenrapportage met de titel "2050 is begonnen. Versnellen, sturen en meenemen voor een geslaagde energietransitie"in de vorm van een verkenning van enkele thema's rond zowel het energiesysteem van 2050 als de mogelijke paden naar dit systeem. Een verkenning verdeeld over tien bevindingen, elk met zijn eigen conclusies en aanbevelingen.