Terug naar kennisbank

Presentaties bijeenkomst Praktijkcases Behandeling Industrieel Afvalwater

Afvalwater Presentatie22 november 2022Thessa de Ridder

Presentaties van de Praktijkcases Behandeling Industrieel Afvalwater dat plaatsvond op donderdag 17 november 2022.

Op donderdag 17 november organiseerde VEMW en SKIW het 8e symposium 'Praktijkcases Behandeling Industrieel Afvalwater’. Tijdens deze praktijkdag troffen watertechnologen, beleidsmakers, watermanagers en adviseurs elkaar bij Afvalzorg in Nauerna om actuele ontwikkelingen en praktijkervaringen met elkaar te delen. We kijken terug op een geslaagd evenement.

Er was voor de praktijkdag een gevarieerd programma samengesteld met presentaties vanuit de gedachten 'samen staan we sterk' en 'twee weten meer dan één'. Diverse sprekers presenteerden hun ervaringen op het gebied van slimme besturing, ervaringen met aanpassingen aan bestaande installaties en gebruik van grote hoeveelheden data. Daarnaast is er gesproken over opwekking van biogas uit restwater, optimalisatie van procesregeling en legionella in biologische afvalwaterzuiveringsinstallaties. Uiteraard kregen de aanwezigen uitleg over de actuele ontwikkelingen op deze Afvalzorglocatie en een rondleiding. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel: een goed moment om kennis uit te wisselen en nieuwe contacten te leggen.