Terug naar kennisbank

Report IISD "Navigating energy transitions"

Klimaat EmissieRapport21 oktober 2022Matthieu van den Beld

This report aims to inform policymakers, investors, and companies on how to align with the goals of the Paris agreement, based on 1.5°C-consistent energy/climate pathways.

IISD Navigating Energy TransitionsThis report highlights the implications of 1.5°C scenarios for the phase-out of fossil fuels and the scale-up to renewables, barriers to transitions and solutions to such challenges, and tools for governments and financial institutions to navigate the current energy crisis while maintaining climate ambition. It also looks at the implications of the war in Ukraine for energy systems and explores whether Europe can meet its gas demand without the Russian supply.

De energiecrisis leidt tot een ongekende honger naar nieuwe olie- en gasvelden die als alternatief kunnen dienen voor fossiele brandstoffen uit Rusland. Maar het is precies het omgekeerde van wat landen zouden moeten doen om de energieprijzen en emissies omlaag te krijgen, stelt een nieuw rapport.