Terug naar kennisbank

EU Emergency intervention to reduce electricity bills in Europe

Elektriciteit Markt14 september 2022Hans Gr√ľnfeld

De Europese Commissie heeft een reeks noodmaatregelen voorgesteld als reactie op de dringende prioriteit om de consumenten in de EU deze winter te beschermen tegen hogere energieprijzen.

De Commissie stelt een noodinterventie op de Europese energiemarkten voor om de huidige dramatische prijsstijgingen aan te pakken. De EU wordt geconfronteerd met de gevolgen van een groot verschil tussen de vraag naar en het aanbod van energie, vooral doordat Rusland zijn energiebronnen als wapen blijft gebruiken. Om de toegenomen druk op Europese huishoudens en bedrijven te verlichten, neemt de Commissie nu een volgende stap bij de aanpak van dit probleem door uitzonderlijke maatregelen voor de vermindering van de vraag naar elektriciteit voor te stellen, die de kosten van elektriciteit voor consumenten zullen helpen verlagen, en maatregelen voor te stellen om de overwinsten van de energiesector te herverdelen onder de eindafnemers.