Terug naar kennisbank

Netbeheer nederland "Factsheet Opschaalbare oplossingen voor transportschaarste"

Elektriciteit NetwerkenPresentatie1 september 2022Matthieu van den Beld

Dit factsheet presenteert de meest kansrijke oplossingen voor transportschaarste die breed uitgerold kunnen worden en is ter uitnodiging om transportschaarste gezamenlijk aan te pakken en de toepassing van nieuwe oplossingen te versnellen.

De term transportschaarste behelst hier de krapte op het landelijke en regionale elektriciteitsnet door de groei in grootschalige zonneparken en de toenemende elektriciteitsvraag binnen Nederland. Dit factsheet presenteert kansrijke oplossingen voor transportschaarste (congestie) die breed kunnen worden uitgerold. Dit is geen uitputtend overzicht, maar dient nadrukkelijk ter uitnodiging om transportschaarste gezamenlijk aan te pakken en de toepassing van nieuwe  oplossingen te versnellen.