Terug naar kennisbank

Smart Delta Recources, Regioplan 2030-2050

Klimaat EmissieRapport1 september 2020Karin Burghouwt

Regioplan van Smart Delta Resources. SDR is de samenwerking tussen industriële en publieke bedrijven samen met de provincies Zeeland en Oost-Vlaanderen.

De samenwerking strekt zich uit over de grensoverschrijdende regio die zich uitstrekt van Bergen op Zoom richting Vlissingen, Terneuzen en langs de Kanaalzone naar Gent. Zo’n vijftien bedrijven zijn intensief betrokken bij het realiseren van klimaatneutraliteit binnen de SDR-regio en geven daarmee invulling aan de doelstellingen van Nederland, België en Europa. Deze bedrijven zijn de koplopers in de energietransitie en vervullen daarmee een belangrijke voortrekkende rol. De plannen zijn verstrekkend, maar tegelijkertijd concreet.