Terug naar kennisbank

Aanpassing defintie Directe Lijn met toelichting

Elektriciteit Gassen Wet- en regelgevingWetgevingsdocument22 maart 2013Matthieu van den Beld

Deze aanpassing gaat over de verduidelijking van de ligging en eigendom van een Directe Lijn en is het onderscheid verduidelijk wanneer een Directe lijn wel of niet in verbinding staat met het net.  

Ten opzichte van het wetsvoorstel zijn er twee wijzigingen in de definitie van Directe Lijn:

  1. Ten eerste is verduidelijkt dat een directe lijn niet gelegen kan zijn binnen een installatie. In aanvulling hierop is expliciet opgenomen dat een directe lijn een verbinding is tussen een productie-installatie van een producent en een verbruiker. Het gaat dus niet om een verbinding tussen de verbruiker en een productie-installatie die van de verbruiker zelf is.
  2. Ten tweede is een duidelijker onderscheid gemaakt tussen de situatie waarin de directe lijn in het geheel niet in verbinding staat met een net (eerste onderdeel van de definitie) en de situatie waarin er een indirecte verbinding is met het net (tweede onderdeel van de definitie).