NPVI-Connect! Samenwerken aan sterke industrieclusters voor een duurzaam Nederland

Terug naar overzicht

Locatie: Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein Amersfoort

Kom op 6 juni naar de eerste NPVI-Connect!-dag in Amersfoort. Ontmoet vakgenoten uit andere industrieclusters, wissel van gedachten, breid je netwerk uit en neem deel aan inspirerende kennis en themasessies. Thema van de dag is Samenwerken aan sterke industrieclusters voor een duurzaam Nederland.

Sterke industrieclusters voor een duurzaam Nederland

Doen wat nodig is. Onze industrie verduurzamen. Cruciaal voor het vormgeven van een duurzaam Nederland. We werken dag in dag uit aan het verduurzamen van onze industriële clusters voor de industrie van de toekomst. Dat betekent samenwerken, versnellen en complexe knelpunten tackelen. De ‘paarse krokodil’ in de kamer durven benoemen in een tijd waarin veel gebeurt en veel op het spel staat.

Dat doen we samen

Met alle NPVI-partners samen gaan we deze uitdagingen aan. Van geografische industrieclusters, cluster 6 en brancheorganisaties tot netbeheerders, energieleveranciers, kennis-en onderzoeksinstellingen en (lokale) overheden. Verbondenheid, vertrouwen en veerkracht zijn onze sleutelwoorden.
Samenwerken aan duurzame doelen

NPVI heeft een duidelijke missie. We streven onder andere naar beschikbare en betaalbare groene stroom en waterstof, en de ontwikkeling van Carbon Capture, Utilisation & Storage-technologieën. Daarnaast werken we aan een continue aanvoer van duurzame grondstoffen, een vlot vergunningenproces en een versterkte concurrentiepositie voor Nederlandse bedrijven. Onze maatwerkafspraken met grote uitstoters benadrukken ons streven naar samenwerking en transparantie om onze klimaatdoelen te versnellen.

Programma en aanmelden

Bereid je voor op een boeiende dag met een gesprek de minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens, interessante sprekers en diverse thema- en kennissessies. Daarbij komen onderwerpen zoals energie-infrastructuur, elektrificatie, energie- en procesefficiency en circulaire grondstoffen aan bod.

Kosten: dit evenement is gratis

Het definitieve programma en de exacte tijden volgen nog, maar je kunt je alvast aanmelden. Wees er snel bij, want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen.

Meld je aan