Hét Nationale Watersymposium 2023

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden
Terug naar overzicht

“Industrie en waterbeheerders: voor welke uitdagingen staan we anno 2023?”

Op 8 juni 2023, organiseren de Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW) en de Vereniging voor Energie Milieu- en Water (VEMW) in nauwe samenwerking met andere organisaties weer Hét Nationale Watersymposium. Dit is een uitgelezen kans om uw kennis te verbreden, te leren van ervaringen van anderen en te netwerken. 

THEMA

De beschikbaarheid van voldoende water van de juiste kwaliteit nu en in de toekomst is voor beleidsmakers, industrie en waterbeheerders één van de belangrijkste uitdagingen. Het Kabinet heeft eind vorig jaar duidelijk gemaakt dat het roer om moet. Door water en bodem sturend te laten zijn in de ruimtelijke ordening, wil het kabinet ervoor zorgen dat we in Nederland ook in de toekomst met een ander en grillig klimaat kunnen blijven leven, wonen en werken. 

Een toekomstbestendig watersysteem vereist een transitie naar een klimaatrobuust waterbeheer en een duurzaam en circulair watergebruik. Deze watertransitie is een gezamenlijke opgave voor overheid en watergebruikers. Waterbeheerders zullen het beheer op en andere leest moeten schoeien en industriële watergebruikers moeten hun waterverbruik verder verduurzamen. Zo wil het Kabinet het grootzakelijk gebruik van drinkwater in 2035 met 20% reduceren. Tegelijkertijd willen we waterafhankelijke bedrijven in de toekomst een goed vestigingsklimaat blijven bieden. 

SKIW en VEMW werken aan een programma waarin sprekers ingaan op de uitdagingen waar beleidsmakers, waterbeheerders en watergebruikers mee te maken hebben. Diverse inspirerende  sprekers zullen daarop ingaan. Uiteraard verneemt u ook hoe zij met de uitdagingen omgaan en voor welke oplossingen zij kiezen.

Deelnamekosten

Datum: Donderdag 8 juni 2023
Locatie: Royal HaskoningDHV te Amersfoort
Kosten: € 395,- excl. BTW,
leden van VEMW betalen € 345,- excl. BTW en voor studenten is een tarief van 50,- excl. BTW van toepassing.

Aanmelden

Aanmelden kan door het inschrijfformulier in te vullen. Indien u nog geen account heeft op onze site, dienst u eerst een wachtwoord aan te maken voor de registratie op onze site. Dit scherm volgt zodra u op de aanmeldlink heeft geklikt. 

SPONSORMOGELIJKHEDEN

Wij bieden sponsormogelijkheden aan. Mocht uw organisatie hier interesse in hebben, stuurt u dan svp een bericht naar info@SKIW.nl. of neem contact op met Johan van Mourik, 06- 53410577.

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden