De Stemming!

Dagelijkse update van noteringen gas

Moet u gas inkopen en wilt u weten wat de prijzen voor gas in de markt zijn, gebruik dan De Stemming! De Stemming! is een must voor elke inkoper of analist. De Stemming! toont grafisch de noteringen van de jaar- en kwartaalproducten gas. 

VEMW biedt met De Stemming! het complete overzicht van álle noteringen per product. Ook de gemiddelde waarden van de stook- en gasolie (603) treft u op deze pagina aan. De grafieken zijn zeer gedetailleerd weergegeven waardoor u de ontwikkelingen van producten zeer nauwkeurig kunt volgen. Met uw VEMW-lidmaatschap spaart u dure abonnementen uit op deze marktinformatie en kunt u elke werkdag een actuele versie van De Stemming! downloaden van de website van VEMW.

Settlementnoteringen gas
De Stemming! toont een drietal producten.

  • de settlementnotering futures jaar
  • de settlementnotering futures kwartaal

De noteringen van baseload hoogcalorisch producten zijn de noteringen zoals de beurs IceEndex verhandelt. De stook- en gasolienoteringen worden per kwartaal berekend en in De Stemming! gepubliceerd.

Noteringen stook- en gasolie
De noteringen van de gasprijzen op de beurs fungeren vaak als indexering voor de uiteindelijke leveringsprijs van gas. Het is ook mogelijk dat u een gasprijs afspreekt op basis van noteringen van stookolie (P) en gasolie (G). Een bekende formule hiervoor is de (oude) Gasunieformule. VEMW toont ieder kwartaal de noteringen voor stook- en gasolie op  basis van de 603-methode.

Leden loggen in voor meer informatie over:
  • 603-methode
  • Omrekening van MWh naar m3
Login