De Stemming!

Dagelijkse update van noteringen elektriciteit

Moet u energie inkopen en wilt u weten wat de prijzen voor elektriciteit in de markt zijn, gebruik dan De Stemming! De Stemming! is een must voor elke inkoper of analist. De Stemming! toont grafisch de noteringen van de jaar- en kwartaalproducten elektriciteit. De noteringen zijn uitgesplitst naar de baseload- en peakloadnoteringen én de off-peak die wij voor u hebben uitgerekend. 

VEMW biedt met De Stemming! het complete overzicht van álle noteringen per product. De grafieken zijn zeer gedetailleerd weergegeven waardoor u de ontwikkelingen van producten zeer nauwkeurig kunt volgen. Met uw VEMW-lidmaatschap spaart u dure abonnementen uit op deze marktinformatie en kunt u elke werkdag een actuele versie van De Stemming! downloaden van de website van VEMW.

Settlementnoteringen elektriciteit 

De Stemming! toont de noteringen van de volgende producten (futures) die op de beurs IceEndex worden verhandeld:

  • de settlementnotering baseload;
  • de settlementnotering peakload;
  • en de off-peaknotering, zoals door VEMW berekend op basis van de settlementnoteringen

Veel bedrijven kopen energie in gebaseerd op de verdeling van dag en nacht. Het dagtarief komt overeen met de noteringen voor Peakload maar voor het nachttarief bestaat geen product c.q. notering. Het nachttarief wordt off-peak genoemd. De off-peakprijs kan worden berekend op basis van de baseload- en peakloadnoteringen en het aantal uren van de levering van dit product.

Wilt u weten hoe de off-peakprijs wordt berekend? Log dan in.

Login