Wind Day 2024

Terug naar overzicht

Congres 13 juni 2024
Fieldtrips 14 juni 2024

Innovatiepunt de KAAP
Edisonweg 10
4382 NW Vlissingen

Windenergie is nu de grootste leverancier (40%) van elektriciteit in Nederland. Binnen 10 jaar wordt zelfs bijna alle van de stroom uit je stopcontact opgewekt met windenergie. De razendsnelle groei van goedkope en schone stroom van eigen bodem is een feestje waard. Welkom op de WindDay!

Dat succes niet vanzelf komt weet iedereen die in deze sector werkt. Op land vraagt het bloed, zweet en tranen om burgers, politiek, ambtenaren en netwerkbedrijven te overtuigen van het belang van windenergie. Op zee stijgen de kosten de pan uit door inflatie, rentestijgingen en steeds toenemende overheidseisen.

Maar in een sector die als geen ander weet wat samenwerken betekent gaan we altijd door, omdat we weten waar we het voor doen. Klimaatverandering klopt zichtbaar aan onze deur, de nadelen van fossiele energie zijn meer dan duidelijk geworden door de oorlog in Oekraïne en de ellende in Groningen.

Kom je met ruim 600 anderen naar de WindDay? Hier vind je de nieuwste ideeën en inzichten, het beste netwerk met de meest interessante sprekers en de leukste collega’s.