Terug

Basiscursus Elektriciteit en Gas 2022

22 juni 2022Thessa de Ridder
Hoogspanningsmast in donker.jpg

De VEMW Basiscursus Elektriciteit & Gas is een zeer goed beoordeelde, tweedaagse cursus die alle aspecten omtrent energie behandelt. Heeft u behoefte aan verdieping hierover, bijvoorbeeld vanwege een functiewisseling, vanwege ontwikkelingen in uw organisatie omtrent energie, of om slagvaardiger te zijn bij energievraagstukken? Of heeft u (nieuwe) collega’s voor wie een uitgebreide introductie in de complexe wereld van energie interessant zou kunnen zijn?

In de Basiscursus komen zowel de dagelijkse praktijk als beleidsmatige aspecten met betrekking tot energievraagstukken aan bod. De cursus biedt een overzicht van het Nederlandse en Europese Energiebeleid en de positie van de zakelijke energiegebruiker in de energiemarkt. De inkoop van elektriciteit en gas en de technische zaken met betrekking tot elektriciteits- en gasaansluitingen komen ruimschoots aan bod. Kortom, de Basiscursus biedt een goede basis om alle relevante aspecten van zakelijke elektriciteits- en gasafnemers beter te begrijpen. 

VEMW is hét kenniscentrum en dé belangenbehartiger voor de zakelijke energie- en watergebruiker. Onze, jarenlang opgebouwde, kennis vormt een gedegen basis voor deze cursus. Wij hebben deze cursus zélf, in overleg met leden van VEMW, samengesteld. De cursus wordt geleid door Hans Grünfeld, algemeen directeur en gegeven door Eric Picard adviseur, Jacques van de Worp senior beleidsadviseur, Tom Strengers beleidsadviseur en Chiel Bakker beleidsadviseur. Het programma kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Data en tijd 

  • Vrijdag 7 en vrijdag 14 oktober 2022
  • 9.00 tot 16.30 uur

Kosten en deelname
Kosten zijn voor leden van VEMW € 795,- en voor niet-leden van VEMW € 1.295,- exclusief BTW per persoon (inclusief cursusmateriaal en lunches).

Aanmelden
U kunt uw interesse voor de Basiscursus kenbaar maken door het inschrijfformulier via de website in te vullen. 

Annulering en verhindering
Bij verhindering is een plaatsvervanger van harte welkom. Tot en met 3 oktober kunt u kosteloos annuleren. Na deze datum kan geen creditering meer plaatsvinden.

Uiteraard houden we de berichtgeving met betrekking tot COVID19 voortdurend nauwlettend in de gaten en gaat deze cursus alleen door mits dat in lijn is met de dan geldende adviezen van de regering en het RIVM. Mocht het niet mogelijk zijn om fysiek de cursus te geven, dan bekijken we de mogelijkheid om op een andere wijze de cursus te geven.

Locatie
KAS, Woerden

Graag nodigen wij u, of uw medewerkers, van harte uit om aan deze cursus deel te nemen. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Thessa de Ridder (0348 43 43 57 of tr@vemw.nl).