Kennisbank

VEMW heeft beschikbare kennis in de vorm van documenten ondergebracht in de kennisbank. Met behulp van de keuzes uit het Thema, Onderwerp, Publicatietype en al of niet met gebruikmaking van een of meer trefwoorden, kun je zoeken in de kennisbank. Documenten waar een slotje bij wordt getoond, zijn exclusief voor onze leden.

Mocht een document ontbreken, stuur ons dan een bericht met informatie over wat er ontbreekt.

 1. Codebesluit wijziging voorwaarden opstartdienst industrie

  Het signaal bij het opstarten of uitbreiden van gasinstallaties wordt door marktpartijen als te beperkend ervaren. Deze codewijziging zorgt ervoor dat deze dienstverlening gedurende het gehele jaar wordt aangeboden.
  2 juni 2022
  Gassen Wet- en regelgeving, Aansluiting
 2. Brief GTS aan ACM

  Op 12 januari 2022 maakt GTS het Voornemen bekend m.b.t. vaststellen (administratief) exit-punt
  12 januari 2022
  Gassen Aansluiting
 3. VEMW Whitepaper Een aansluiting op het gasnetwerk

  Een aansluiting is belangrijk voor uw gasvoorziening. Aspecten als de eigenschappen, contractuele voorwaarden en tarifering zijn van grote invloed op uw aansluitkeuze.
  1 januari 2022
  Gassen Aansluiting
 4. ACM Ontwerpbesluit Codewijziging vernieuwde aansluittaak regionale netbeheerders gas

  ACM/UIT/513530 Ontwerpbesluit Codewijziging vernieuwde aansluittaak regionale netbeheerders gasOns kenmerk: ACM/UIT/513530 Zaaknummer: ACM/19/035748
  9 september 2019
  Gassen Wet- en regelgeving, Prijzen en tarieven, AansluitingWetgevingsdocument
 5. VEMW E&W Update 3 2019

  Exclusief voor VEMW-leden. Deze digitale kwartaalpublicatie bevat nieuws over relevante wetten, regels, jurisprudentie en beleid(svoornemens). Ook wijzigingen, betrokken sectoren, consequenties voor VEMW-leden en de betrokkenheid van VEMW komen aan bod.
  1 september 2019
  Legionella Gassen Lozing en onttrekking Zuivering Belastingen, Netwerken, Prijzen en tarieven, Aansluiting, VergunningE&W Update
 6. Gesloten Distributie Systeem (GDS)

  Wanneer zich achter één aansluiting meerdere onroerende zaken bevinden met een aansluiting, dan kan er sprake zijn van een net. De eigenaar van het net moet hiervoor een netbeheerder aanwijzen of een ontheffing voor die aanwijzing aanvragen.
  1 januari 2012
  Elektriciteit Gassen Netwerken, Aansluiting