11 april 2018

Pegas biedt nieuwe mogelijkheid gashandel

TTF-optie voor standaard groothandelscontracten

Gasbeurs Pegas, een pan-Europees handelsplatform van Powernext, biedt sinds kort een nieuw product; de geclearde  TTF-optie. Een financieel product (optie) dat een aanvulling is op de standaard groothandelscontracten, waarbij vraag en aanbod van gas worden gematcht met bied- en laatprijzen.

Het verhandelen van opties als product werd op de gasmarkt tot nu toe als complex en duur bevonden in de volatiele energiemarkt. Pegas probeert dat nu te doorbreken door een laagdrempelig en gecleard product in de markt te zetten met een TTF-optie. De clearing vindt plaats door European Commodity Clearing (ECC), het centrale clearing house of van de EEX Group. De eerste geslaagde transactie betreft een put-optie op een  TTF zomer 2018 contract (527.040 MWh) met een uitoefenprijs van 17 euro per MWh, met een optiepremie van 0,29 euro.

VEMW, 11 april 2018

Bij hergebruik gelieve terug te linken naar deze pagina