8 april 2015

Vlaams Nederlands Watersymposium call for papers

Op donderdag 17 september 2015 organiseren de Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW), VEMW, Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) en Vlaams Kenniscentrum Water (VLAKWA) het “ Vlaams – Nederlands Watersymposium” getiteld: “De waarde van water: efficiënt gebruik van water + energie en grondstoffen”. Het symposium vindt plaats bij de Avans Hogeschool in Breda.

Hoofdthema voor Hét Vlaams – Nederlands Watersymposium 2015 is, het duurzaam omgaan met water inclusief het terugwinnen van grondstoffen uit afval- en proceswater. De voordelen zijn evident en kunnen bestaan uit besparingen op het gebied van water-, energie- en grondstoffen uiteindelijk resulterend in een lagere belasting van het milieu en lagere kosten.

Het symposium omvat een uitgebreid lezingenprogramma en een beperkte vaktentoonstelling. De lezingen worden gehouden in een plenaire- en meerdere parallelle sessies. Nieuw in deze editie zijn de themagerichte rondetafelgesprekken gericht op match-making tussen de Vlaams en Nederlandse deelnemers en het initiëren van concrete gezamenlijke projecten. Uiteraard is er naast dit officiële gedeelte gelegenheid om uitgebreid te netwerken. Op deze manier kan de kennis ten aanzien van innovatieve technieken, industriële best-practices, of vernieuwende diensten en producten worden vergroot.

Wij nodigen u nadrukkelijk uit om gehoor te geven aan de Call for Papers. Dit houdt in dat u tijdens het symposium een lezing verzorgt over een aan het hoofdthema gerelateerd onderwerp.

Wanneer u op ons verzoek wilt reageren, vragen wij u het formulier vóór 15 april in te vullen. Wij zouden het op prijs stellen als u ons daarnaast een samenvatting van uw presentatie zou toezenden (maximaal één A4).  Wij zullen u zo spoedig mogelijk laten weten of uw lezing is geselecteerd.

Bron: VEMW, 7 april 2015