feb 2021
woensdag
10
MS Teams - vanaf uw eigen werkplek / VEMW

Nieuwe data-uitwisseling GLDPM

Klik hier voor de presentatie van de bijeenkomst GLDPM

Nieuwe data-uitwisseling GLDPM – het belang van gedetailleerde transportprognoses en de consequenties voor u als energiegebruiker

Het elektriciteitsnet raakt in toenemende mate vol en moet steeds complexere verbruikspatronen faciliteren. Gedetailleerde informatie over invoeding en onttrekking helpt netbeheerders hun netten optimaal te benutten. Daarom worden aangeslotenen volgens de nieuwe GLDPM regels verplicht meer informatie aan te leveren dan zij tot nu toe doen.

GLDPM, ofwel de Generation Load Data Provision Methodology, betekent voor aangeslotenen (inclusief GDS-ontheffinghouders) een verplichting om dagelijks hun geplande verbruik en productie per kwartier, per overdrachtspunt, per aansluiting in te dienen bij hun netbeheerder.

Deze verplichting geldt nu al voor aansluitingen met een capaciteit van 20 MW en groter, maar wordt binnenkort waarschijnlijk uitgebreid naar aansluitingen van minimaal 1 MW. De netbeheerders werken e.e.a. uit in het GLDPM-project, waarbij input vanuit netgebruikers essentieel is om tot een uitvoerbare regeling te komen.

Tijdens deze bijeenkomst zullen landelijke en regionale netbeheerders het GLDPM-project toelichten.

De BRP’s (programmaverantwoordelijken) zullen aangeven hoe zij de nieuwe verplichtingen voor u kunnen uitvoeren.

U zult in de gelegenheid zijn vragen te stellen over de GLDPM, het uitbreidingsproject, in gesprek te treden met de projectleiders en uw suggesties voor een uitvoerbare regeling te delen.

Details
Wanneer: woensdag 10 februari, 2021
Tijd: 13:00 – 15:00
Locatie: MS Teams - vanaf uw eigen werkplek
U ontvangt een agendaverzoek met daarin de link naar de MS Teams meeting