okt 2020
dinsdag
27
Webinar /

Inspiratietours verduurzaming industrie

VEMW, RVO en de NVDE organiseerden de afgelopen jaren diverse inspiratietours om kennis en praktijkervaringen te delen over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. In een (CO2-vrije) touringcar werden bedrijven bezocht waarbij deelnemers een brede indruk kregen van de mogelijkheden voor verduurzaming van energiegebruik in de industrie. Corona gooit helaas roet in het eten. Een vijftal inspiratietours zullen nu plaatsvinden via een online webinar.

Op dinsdag 27 oktober a.s. vindt het tweede webinar plaats over elektrificatie.

U kunt zich hier aanmelden.

Binnen de industrie vinden verschillende initiatieven plaats op het gebied van elektrificatie. De koplopers – zij die de eerste stappen hebben genomen in het elektrificeren van hun processen – vertellen over hun aanpak en uitdagingen. Een van de sprekers is Jan Paul Rutten, directeur van bierbrouwerij Gulpener. Hij zal spreken over hun grote ambitie: het meest duurzame brouwhuis van Europa bouwen en het elektrificeren van het bierbrouwproces. De technieken die Gulpener daarvoor inzet zijn zeker ook voor andere sectoren erg interessant om het productieproces te verduurzamen.