feb 2020
donderdag
13
/ Industrielinqs en VEMW

Watervisie 2020

Industrielinqs, Evides Industriewater en VEMW organiseren op 13 februari 2020 het Watervisie Congres met als thema: Het schaduwministerie van Water. Tijdens het congres stellen wij u voor aan drie kandidaat “Schaduwministers van Water”. Elke van hun zal zijn of haar visie ontvouwen op de aanpak van de huidige en toekomstige water uitdagingen. Vervolgens mag het debat losbarsten en krijgt u volop gelegenheid om als industriële watergebruiker uw stem te laten horen.

Er wordt niet alleen gedebatteerd. Sprekers van FrieslandCampina en Northwater laten u zien dat de industrie niet afwacht maar proactief handelt en zelf verantwoordelijkheid neemt met betrekki ng tot duurzaam waterverbruik. Gastheer van het congres is Tata Steel.

Als VEMW lid bent u van harte uitgenodigd om tegen gereduceerd tarief aan dit congres deel te nemen. U kunt zich hier inschrijven en vervolgens de volgende code gebruiken: LIDVEMW20WV. Dan betaalt u in plaats van 295 euro slechts 195 euro.

Voorafgaand aan het congres kan een select aantal bezoekers om 11.00 uur een rondleiding krijgen op Het Tata Terrein. Er is plaats voor vijftig personen, dus schrijf u snel in!

Het Schaduwministerie van Water
Klimaatverandering en bevolkingsgroei leggen druk op zowel de kwaliteit als de beschikbaarheid van water. Waar schaarste optreedt, moeten bestuurders soms drastische keuzes maken. De industrie komt bij die keuzes vaak niet op de eerste plaats, terwijl de waterafhankelijke industrie van groot belang is voor Nederland en ze ook onderdeel van de oplossing kan zijn. Hoe zorgen de grootverbruikers van zoetwater ervoor dat ook hun belangen worden gehoord? Het schaduwministerie van water verbindt de waterketen en spreekt namens álle watergebruikers.

Programma

11:00 uur

Optioneel: rondleiding

  • Ontvangst met koffie/thee
  • Bustour

Helaas is de bustour vol. U kunt zich nog wel inschrijven op de reservelijst.

 Indien u zich registreert voor de rondleiding, maar u komt niet zonder ons dit vooraf te melden, dan brengen wij kosten in rekening.  

12:00 uur

Ontvangst met lunch

13:00 uur

Aanvang congres - Wat kan er nu?

  • Openingsspeech door Theo Henrar, directievoorzitter Tata Steel
  • Keynote Klaas Vos, Sustainability manager global supply chain bij FrieslandCampina
  • Keynote Perry van der Marel, Managing director Northwater

Verkiezing Water Innovator of the Year 2020

  • Drie water innovators laten zien welke innovaties op het gebied van proces- en afvalwater de industrie de komende vijf jaar kunnen helpen. Met bijdragen van:
14:45 uur

Pauze

15:15 uur

Vervolg programma - Wat is er nodig?

  • Keynote Sander Kuipers, proces analyst Tata Steel

De Schaduwminister van Water

Drie potentiële Schaduwministers van Water bieden hun beleidsnota voor de komende tien jaar aan in de vorm van een column. Daarna mag het kamerdebat losbarsten.
Kandidaten:

Bekendmaking Water Innovator of the Year 2020

 

17:15 uur

Netwerkborrel

18:00 uur

Laatste ronde

     
Neem contact op