nov 2019
donderdag
07
VEMW, Woerden / VEMW

Seminar Samenwerken aan de transitie

Vraagt u zich ook af hoe u handen en voeten kunt geven aan de energietransitie? Het gebruik van fossiele brandstoffen moeten we uitfaseren en vervangen door duurzame energiebronnen. Geen geringe opdracht maar ook niet onhaalbaar getuige een aantal bedrijven en instellingen die deze handschoen heeft opgepakt.

 “De energietransitie doet u niet alleen maar door samen te werken met anderen”

Tijdens het seminar geeft Remko Ybema van Nouryon handvatten om van uw transitie een succes te maken waarbij warmte en waterstof een prominente rol vervullen.

Piet Hein Timp van Heineken geeft een kijkje in de keuken en licht toe hoe zij samenwerken om niet alleen de brouwerij maar ook in de keten klimaatneutraal te opereren.

Klaas Vos van FrieslandCampina heeft de ambitie om het elektriciteitsverbruik in de keten volledig af te dekken met groene stroom van het boerenerf. Vos licht toe hoe zij de witte motor weten te vergroenen.

Samenwerking is de sleutel tot een circulaire economie. Met leveranciers kan je aanpassingen in de aangeleverde grondstoffen realiseren of onderzoek doen naar nieuwe manieren van produceren. Kees Biesheuvel van Dow Benelux laat u zien welke sector-overstijgende samenwerking zij hebben gestart om de circulaire industrie vorm te geven.

Jan Jaap van Halem van de provincie Limburg licht toe hoe zij de energiedoelstellingen in de regio verwachten te halen en hoe zij een langjarige samenwerking realiseren tussen alle regionale partijen inclusief acceptatie van ruimtelijke inpassing van diverse plannen.

Wat betekent de off-shore wind voor de BV Nederland en hoe werkt een PPA (Power Purchase Agreement) om de met wind geproduceerde elektriciteit te kopen? Rob Borsboom van Ørsted licht toe hoe u gebruik kunt maken van het ruim 750 MW opgestelde vermogen op zee.

Is uw nieuwsgierigheid gewekt en wilt u een stap in de transitie zetten, bezoek dan het seminar Samenwerken aan transitie van VEMW. Het Seminar vindt plaats op donderdag 7 november aanstaande bij VEMW in Woerden. Wij kunnen u nog een plaats aanbieden, dus meld u zich snel aan.

Datum: Donderdag 7 november
Tijd: 09.15 tot 15.15 uur
Locatie: VEMW, Woerden

Klik hier om het programma te bekijken

Klik hier voor aanmelden

Toegang tot het Seminar ‘Samenwerken aan de transitie' is gratis en voorbehouden aan leden van VEMW. Wilt u het seminar bijwonen, klik dan op de button "inschrijven".