okt 2019
vrijdag
11
VEMW, Houttuinlaan 12 in Woerden / VEMW

Waterlunch Legionella in waterzuiveringsinstallaties

In 2017 en 2018 werden in Noord-Brabant meerdere mensen besmet met de legionellabacterie. De bron van de besmettingen bleek een afvalwaterzuiveringsinstallatie van een bedrijf te zijn. Dergelijke installaties waren tot voor kort een relatief onbekende legionellabron. Naar aanleiding van de gebeurtenissen heeft RIVM in opdracht van de Minister van I&W onderzoek uitgevoerd naar risico’s op groei en verspreiding van legionellabacteriën.

Het onderzoeksrapport is aan de Tweede Kamer aangeboden en biedt belangwekkende nieuwe inzichten in de groei en verspreiding van de gevaarlijke legionellabacterie.

Belangrijke vragen zijn:

  • Wanneer is de kans op groei en verspreiding van legionella het grootst?

  • Welke lessen zijn er sinds de uitbraak in Noord-Brabant geleerd? Welke maatregelen neemt de overheid en gaan watergebruikers daarvan merken?

  • Lopen mijn werknemers gevaar? En hoe zit dat met omwonenden?

  • Hoe kunnen bedrijven groei en verspreiding van legionella voorkomen en wat doen ze als de bacterie desondanks wordt gemeten? 

Tijdens de bijeenkomst vertelt Alvin Bartels van het RIVM u alles over het onderzoek.  Vervolgens gaat Frits Hollebekkers van RoyalHaskoningDHV in op vragen als: hoe stel je risico’s vast? Hoe kun je legionella voorkomen én hoe pak je legionella aan? 

Laat u informeren over dit belangwekkende onderwerp tijdens de lunchbijeenkomst van 11 oktober! 


Wanneer
Datum: Vrijdag 11 oktober 2019
Tijd: 11.45 tot 14.30
Locatie: VEMW, Houttuinlaan 12 in Woerden

Aanmelden
Toegang tot de Waterlunch is gratis en voorbehouden aan leden van VEMW. Wilt u de Waterlunch bijwonen, schrijft u zich dan in door op onderstaande link te klikken. 
Aanmeldformulier

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de Waterlunch, kunt u contact opnemen met Thessa de Ridder, 0348 48 43 57 of via e-mail tr@vemw.nl.