apr 2019
donderdag
04
ABN AMRO Bank, Amsterdam Zuid / VEMW

Seminar verduurzaming van de energievraag

Download hier de presentaties

Seminar "Verduurzaming van de energievraag"; de optimale mix van elektriciteit en gas

De klimaatuitdagingen, de Europese ambitie om in 2050 een koolstofarme energievoorziening te hebben en het resultaat van een Klimaatwet en Klimaatakkoord (2020-2030) gaan ongekende consequenties hebben voor de beschikbaarheid, de betaalbaarheid en het gebruik van energie en grondstoffen.
Om de uitdagingen aan te kunnen gaan, moet gezocht worden naar een optimale mix van nieuwe energiebronnen en –dragers, systeemintegratie en nieuwe samenwerkingsverbanden.

VEMW organiseert op donderdag 4 april aan de Amsterdamse Zuidas het seminar ‘Verduurzaming van de energievraag’. Tijdens de boeiende middag komt onder meer een aansprekende praktijkcase van een VEMW-lid aan bod. Chemelot deelt hun kennis en ervaringen van systeemintegratie in de praktijk. Naast de diverse kennissessies vindt een interactieve discussie plaats tussen alle aanwezigen over verduurzaming van de energievraag. Tijdens de koffie- en lunchbreak en bij de borrel is er gelegenheid om te netwerken. Tijdens de lunch is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding door het prachtige inspirerende paviljoen Circl. 

Wat komt aan bod?
Verschillende experts nemen u mee in hun visie en verwachtingen, en gaan o.m. in op de vragen:

  • Hoe sturen we naar een optimale energiemix in 2050?
  • Wat zijn de mogelijkheden en consequenties van verduurzaming van uw kracht- & warmtevraag?
  • Hoe kan regionale en lokale systeemintegratie bijdragen aan een doelmatige energievoorziening en welke uitdagingen moet u als eindgebruiker overwinnen?
  • Kunnen hernieuwbare gassen in voldoende mate aardgas als uw vertrouwde warmtebron vervangen?
  • Kan warmte-opslag een serieuze schakel worden in een geïntegreerde energieketen op site?

Wanneer
Datum: donderdag 4 april 2019
Tijd: 09.30 tot 16:15 uur
Locatie: Paviljoen Circl, Gustav Mahlerlaan 1B, Amsterdam Zuid

Aanmelden
Toegang tot het "Seminar "Verduurzaming van de energievraag” is gratis en voorbehouden aan leden van VEMW. Wilt u het seminar bijwonen, schrijft u zich dan in door op onderstaande link te klikken. 

Aanmeldformulier

Programma

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent het Seminar, kunt u contact opnemen met Thessa de Ridder, 0348 48 43 57 of via e-mail tr@vemw.nl.