sep 2018
dinsdag
25
VNCI, Den Haag / VEMW

Brusselse waterregels en de gevolgen voor Nederlandse bedrijven

Exclusief voor leden van VEMW!

De kwaliteit van het Nederlandse oppervlaktewater houdt de gemoederen al geruime tijd bezig. Als gevolg van incidenten met de lozing van (opkomende) stoffen zoals bij het bedrijf Chemours in Dordrecht is er in ons land veel aandacht voor waterkwaliteit. De politiek roept om strengere regels. Echter, het waterkwaliteitsbeleid wordt maar voor een beperkt deel in Nederland gemaakt. Het merendeel wordt in Brussel ontwikkeld. Leidend is de Europese Kaderrichtlijn Water die in 2000 het licht zag. Deze schrijft voor dat de waterkwaliteit in Europa in 2027 op orde moet zijn. Hoe staat het er anno 2018 voor met de waterkwaliteit in Europa? Hoe doet Nederland het ten opzichte van andere Europese landen? Wat betekent dit voor Nederland en voor de bedrijven die in Nederland zijn gevestigd? Wat kunnen de bedrijven de komende jaren verwachten als het gaat om Europese waterwet- en regelgeving?

Op deze en andere vragen wordt op 25 september tijdens een door VEMW georganiseerde bijeenkomst ingegaan door Diederik van der Molen, Projectleider Krw bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Wanneer:
Datum: Dinsdag 25 september 2018
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Locatie: VNCI, Castellum, Ingang C, Loire 150, 2491 AK in Den Haag

Aansluitend vindt er een broodjeslunch plaats.

Schrijf u nu in voor de bijeenkomst