jun 2018
dinsdag
19
Zuidoost-Nederland / VEMW

Biomassa Bustour

VEMW heeft het initiatief genomen om samen met de NVDE, het Platform Bioenergie en gesteund door RVO kennis en praktijkervaringen te delen over de mogelijkheden van vergroening van de industriële warmtebehoefte door inzet van biomassa. Die vergroening is nodig om in 2030 te kunnen voldoen aan de doelstelling van 49 procent CO2-reductie t.o.v. 1990 (Regeerakkoord). Die behoefte om te vergroenen wordt versneld dan ook nog eens versneld door het plan van het kabinet om het gebruik van Groningengas voor grootverbruikers uit te faseren voor 2020. In de VEMW Taakgroep Warmte hebben we vastgesteld dat er een grote behoefte is aan kennisdeling. Vanuit ‘het reële verhaal’, en niet vanuit ‘een glad verkooppraatje’ van een adviseur of leverancier. We geven dit vorm met een drietal bustours langs biomassa praktijkinstallaties, waarbij u kennis kunt nemen van een gerealiseerde toepassing, met technische, maar ook financieel-economische en juridische (vergunningverlening) aspecten en randvoorwaarden. Verteld door de eindverbruiker, de beheerder van de installatie. Elke bustour gaat langs twee praktijkinstallaties en een derde case wordt in de bus van de ene naar de andere installatie toegelicht (‘buspitch’). De bus brengt u weer terug bij het startpunt, waar wordt afgesloten met een borrel.

Deze bustour is exclusief voor leden van VEMW en is geheel kosteloos!

Mocht u of een collega interesse hebben dan kunt u hier inschrijven voor een van de kosteloze bustours. U maakt daarbij kenbaar naar welke bustour uw voorkeur uitgaat:
We hebben hieronder de drie mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

1. Noordoost-Nederland (Overijssel)
Datum: dinsdag 12 juni 2018
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Installatie 1: AVI Twence/AkzoNobel (Hengelo): bio-stoom (59 MW)
Buspitch: AkzoNobel (Delfzijl): Bio-energiecentrale Golden Raand: bio-wkk-stoom (49 MWe)
Installatie 2: gebr. Brouwer/FrieslandCampina (Balkbrug): bio-wkk-stoom (10,2 MWth/1 MWe)
Klik hier voor aanmelden

2. Zuidoost-Nederland: (Gelderland en Noord-Brabant) 
Datum: dinsdag 19 juni 2018
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Installatie 1: Papierfabriek Parenco (Renkum): biostoomketel (37 MW)
Buspitch: PekaKroef, Attero/Engie (Odiliapeel): biostoomketel (8,7 MW)
Installatie 2: Papierfabriek Essity en Plastic packaging Berry Global (Cuijk): BECC bio-energiecentrale (83 MW)