jun 2018
donderdag
14
Energiecentrale, Atoomweg 7 in Utrecht / Eneco

Masterclass Biomassa - wanneer is het echt duurzaam?

De komende 30 jaar moet het gebeuren: de transitie naar een duurzame energievoorziening. De industriële sector is belangrijk voor de Nederlandse economie en essentieel voor de energietransitie. Het aanstaande Klimaatakkoord bevat concrete afspraken om 49% CO2 uitstoot te reduceren in 2030. De industrie staat voor de uitdaging om hier een bijdrage aan te leveren. Daarnaast wil het kabinet de gaskraan in Groningen helemaal dichtdraaien. Maar wat zijn de alternatieven en wat zijn de voor- en nadelen?
 
Hierover organiseren we een aantal masterclasses. Gegeven onze missie ‘duurzame energie van iedereen’ willen we met u in gesprek gaan over de verduurzaming van de Nederlandse industrie en de uitdagingen die hierbij komen kijken.

De masterclasses die we organiseren zijn:

Biomassa – Wanneer is het echt duurzaam? op 14 juni

Elektrificatie – Wat zijn de kansen van “wind2heat”?  op 11 oktober

Waterstof en groen gas – Wanneer interessant? op 8 november

Biomassa – Wanneer is het echt duurzaam?
Op donderdag 14 juni organiseren we de eerste masterclass Biomassa – Wanneer is het echt duurzaam? In een informele setting gaan experts in op de duurzaamheid van biomassa, bespreken we de dilemma’s en wisselen we onderling ervaringen uit. Met een presentatie over de ontwikkeling en bouw van de BioWarmte Installatie Utrecht, die de stadsverwarming van Utrecht verder gaat verduurzamen, wordt een praktische invulling aan het thema gegeven.

Programma 

Duurzame industrie: kansen en uitdagingen

 

Deep dive duurzame biomassa

 

 

1. Vragen omtrent duurzaamheid biomassa

 

 

2. Energie uit biomassa: ontwikkeling & techniek

 

 

3. Herkomst en beschikbaarheid

 

 

4. Wat is duurzame biomassa

 

 

5. Duurzaamheidsgarantie: certificering of verificatie

 

Presentatie ontwikkeling en bouw BioWarmte Installatie Utrecht

 

Wanneer

Donderdag 14 juni

Tijd

Van 10.00 – 13.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Locatie

Energiecentrale, Atoomweg 7 in Utrecht

Bent u geïnteresseerd in een van de masterclasses meldt u zich dan aan. U kunt natuurlijk ook alle drie de Masterclasses bezoeken. Bent u niet beschikbaar of is deze uitnodiging interessant voor een collega, stuurt u deze uitnodiging dan door. De masterclasses zijn gericht op plant managers, utility managers, sustainability officers en inkopers voor energie. Heeft u meer haast met het vinden van een duurzame energieoplossing of heeft u vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Eneco Zakelijk