dec 2017
vrijdag
08
VEMW, Houttuinlaan 12 in Woerden / VEMW

Energielunch PPA's

De markt voor duurzame energie aan het verkennen? Bezoek de Energielunch PPA's!

Steeds meer grote energiegebruikers laten de traditionele inkoop van elektriciteit los en kiezen voor het direct inkopen bij een specifiek wind- of zonne-energiepark. Dit kan onder andere door het afsluiten van een zogenaamde direct Power Purchase Agreement (PPA). Een PPA is een leveringscontract met een elektriciteitsproducent zonder tussenkomst van een energieleverancier. PPA’s lijken een trend die wordt gedreven door de energietransitie; grote verbruikers die zelf het initiatief nemen bij het inkopen van hernieuwbare energie. Wat is er zo aantrekkelijk aan deze vorm van inkopen en wat komt er allemaal bij kijken? Omdat er steeds meer interesse wordt getoond in dit onderwerp, organiseert VEMW op 8 december a.s. een energielunch over PPA's.

De realisatie van dit soort energieprojecten vraagt om specifieke kennis van de spelregels op de energiemarkt en van financieringsvoorwaarden en -vereisten. Daarom hebben we vier sprekers gevraagd om hun kennis met u te delen.

Klaas Guldie en Lieuwe Dragt van Green Trust en Marten Turksema van Wind4ind praten die middag de leden van VEMW uitgebreid bij over deze vorm van contracteren. Green Trust is een specialist in PPA’s voor windenergieprojecten in Nederland en in het buitenland, en de partij die windpark Krammer heeft begeleid bij het sluiten van een direct PPA met het consortium van AkzoNobel, Philips, Google en DSM. Wind4ind begeleidt zakelijke energiegebruikers bij het sluiten van direct PPA’s. Green Trust en Wind4ind zullen vanuit beide perspectieven hun ervaringen delen over direct PPA’s en wat daarbij komt kijken. Sim van der Linde van DSM zal vanuit het perspectief van de zakelijke energiegebruiker toelichten wat het afsluiten van een PPA betekent. Waarom kiest DSM voor een PPA, waar moet je rekening mee houden en wat zijn de belangrijkste lessen?

Wilt u meer weten over Power Purchase Agreements voor duurzame energie en de bijbehorende financiële modellen? Meld u dan nu aan voor de Energielunch PPA’s op 8 december aanstaande!

Klik hier om u aan te melden.

Deelname aan de Energielunch is gratis en voorbehouden aan leden die zich vooraf hebben ingeschreven. Wij stellen het op prijs indien u zich met niet meer dan twee personen per lidbedrijf aanmeldt.